کد خبر:۳۷۸۰۳۱
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد: 

شعار اصلی دانشگاه آزاد گذر از دانشگاه آموزش محور به پژوهش محور است 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شعار اصلی این دوران دانشگاه آزاد اسلامی گذر از دانشگاه آموزش محور به دانشگاه پژوهش محور و کارآفرین است. 

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از سمنان، ابراهیم واشقانی فراهانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی روز گذشته در ششمین جشنواره پژوهش و فناوری استان سمنان  که در واحد دانشگاهی شاهرود برگزار شد، بیان داشت: در تحصیلات تکمیلی، یکی از شاخصه های حرکت به سمت دانشگاه پژوهش محور است که این نشان می‌دهد دانشگاه آزاد سهم خوبی را در آموزش عالی دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: رتبه ما در تولید مقاله در جهان 17 است؛ اما در تولید ناخالص ملی 102 است، یعنی آثارخوبی را از تولید علم در اقتصاد کشور نمی بینیم.

 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: به لحاظ ارجاع به مقالات در سایت بین المللی رتبه 42 را داریم  این نشان دهنده این است که با وجود تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت به مقالات علمی و می فرمایند هرگز نباید از شتاب تولید آن کاست؛ اما به جنبه اقتصادی کردن آن به درستی نپرداخته ایم که با تاکید ایشان در برنامه افق 1404 ترسیم کرده اند باید 50 درصد تولید ناخالص ملی از تولید علم و شرکتهای دانش بینیان حاصل شود، این مسئله مسئولیت همه ما را سنگین تر می کند و در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی مسئولیت سنگین تری دارد چون 50 درصد آموزش عالی از آن این دانشگاه است و در چشم انداز 10 ساله دانشگاه پیش بینی شده دانشگاه آزاد باید نقش پیشتاز را نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح منطقه از نظر تولید علم داشته باشد که در این راستا بیشتر مدنظر ایجاد مراکز رشد و در پی آن ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و در کنار تاسیس  پارکهای علم و فناوری است و این شاه کلید برنامه راهبردی دانشگاه در بخش پژوهش است .

 

واشقانی از افق آینده این دانشگاه نیز گفت و افزود: در حال حاضر 53 مرکز رشد مصوب داریم که تا پایان سال 96 باید به 150 برسد و  419 واحد فناور در مراکز رشد داریم که باید تا سال 96 به 800 واحد برسد و انتظارمان اینست که این واحدها در قالب شرکت های دانش بنیان ادامه فعالیت بدهند.

 

وی با مقایسه دانشگاه های برتر جهانی و موفقیت‌های پژوهشی آنان گفت: یک دانشگاه اگر بتواند علم خود را به ثروت تبدیل کند، آثار مثبت بسیاری بر اقتصاد خواهد داشت . 

 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: شرکت های دانش بنیان ماهیت شان خطرپذیری است و باید همکاران ما این خطرها را بپذیرند، در همه دنیا از هر 10 شرکت دانش بنیانی که تاسیس می شود هفت تای آن باشکست مواجه می شود و سه تای آن فعال می ماند و از این سه تا یکی سود آور می شود؛ بنابراین طبیعت شرکت‌های دانش بنیان ریسک پذیری است؛ اما باید با هدف سود آوری و با برنامه پیش رفت و سیاستی که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تعیین کرده اند تامین 40 درصد منابع مالی از محلی غیر از شهریه در پایان سال 1396 است و یکی ازمبانی تحقق آن همین شرکتهای دانش بنیان و پروژه های برون دانشگاهی است.

 

واشقانی بیان داشت: برنامه راهبردی پژوهش و فناوری دانشگاه تایید شده و تا هفته آینده ابلاغ می‌شود که با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان ها و واحدهای دانشگاهی یعنی نیروی انسانی و زیرساخت‌ها و مزیت‌های بومی و منطقه ای باید بر این اساس واحدهای دانشگاهی برنامه پژوهشی خود را تهیه کنند.

 

وی خطاب به اعضای هیات علمی گفت: اعضای هیات علمی نباید در شاخه های مختلف پراکنده بشوند؛ بلکه روی یک برنامه خاص حرکت کنند و نمی توان چند لاین تحقیقاتی را باهم ادامه داد.

 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یکی از برنامه های ما ایجاد آزمایشگاه ملی است و تمام استانهای ما باید دارای یک آزمایشگاه مرجع باشند.

 

در این جشنوراه معاون هماهنگی دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان سمنان نیز در مورد عملکرد حوزه پژوهش استان گفت: بیش از 300 هزار کتاب در کتابخانه هاو 831 عضو هیات علمی، 1469 مقاله منتشر شده در مجلات معتبر داخلی، 9 شرکت دانش بنیان اقتصادی ثبت شده و درحال ثبت، 10مجله علمی پژوهشی، 2080 مقاله منتشر شده در مجلات بین‌المللی و ISI ،152 طرح‌های برون دانشگاهی، 53 اختراع ثبت شده، 725 طرح پژوهشی در حال اجرا و خاتمه یافته تنها بخشی از دستاوردهای پژوهشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی این استان است.

 

غلامحسین واعظی،‌ معاون هماهنگی دانشگاه‌های آزاداسلامی استان سمنان در ارتباط با طرح‌های دانش‌بنیان و اقتصادبنیان این استان نیز گفت: احداث واحدفراوری و خشکبار در واحد دامغان، تولید صنعتی سولفات سدیم در واحد شاهرود، سامانه تشخیص هوشمندحروف دست نویس فارسی، مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزه ای و بتن های توانمند، احداث کارخانه نمک ید دار، طرح مزرعه پرورش شترمرغ در گرمسار، بازیافت انواع پلاستیک در شهمیرزاد نیز از دستاوردهای دیگر پژوهشی واحدهای دانشگاهی این استان است که بعضی تصویب و بعضی درحال انجام مراحل تصویب است.

 

معاون هماهنگی دانشگاه های آزاد اسلامی استان سمنان بیان داشت: آنچه در استان دغدغه داریم با توجه به رشد تحصیلات تکمیلی، رعایت اخلاق علمی، ادبی و حرفه ای در حوزه آموزش، پژوهش و فرهنگ در ارتباط متقابل اساتید با یکدیگر و دانشجویان است و در این راستا رعایت حق الناس بسیار مهم است؛ چرا که دانشجویان شهریه پرداخت می کنند و این شهریه باید به خوبی هزینه شود .

 

وی از واحدهای دانشگاهی خواست از سپرده گذاری وجوه کلان واحدها در بانکها با توجه به وجود تورم پرهیز کرده و این سپرده ها را بیش از پیش در تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها صرف کنند.

 

احمد دزیانیان، رئیس دانشگاه آزاداسلامی شاهرود هم در این جشنواره گفت: واضح است که پژوهش و تحقیق بسترسازمسیر توسعه و پیشرفت کشورهاست و در قرن اخیر که رشد فزاینده کشورها را شاهد هستیم نقش پژوهش های کاربردی همسو با صنعت و حل مشکلات جامعه و حرکت در جهت تحقق اهداف نسل سوم و چهارم دانشگاه ها که همانا تولید ثروت، اشتغال، فن آوری و کارآفرینی در اقتصاد دانش بنیان حاصل می شود و این مهم بیش از پیش محرز است.

 

وی گفت: یونسکو در چشم انداز جهانی آموز عالی برای قرن 21 دانشگاههای نوین را اینگونه توصیف کرده است: جایگاهی که در آن مهارت های کارآفرینی در آموزش عالی به منظور تسهیل قابلیت های فارغ التحصیلان و جهت تبدیل شدن به ایجاد کنندگان کار توسعه می یابد؛ بنابراین در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود نیز در جهت تحقق برنامه ها و اهداف کلان دانشگاه آزاد اسلامی با همت اساتید، کارکنان و دانشجویان تمرکز خود را بر روی اجرای پژوهش‌های کاربردی تقاضا محور معطوف داشته و در این ارتباط موفقیت‌های قابل توجهی در اجرای طرح های برون دانشگاهی داشته است؛ به طوری که تا کنون 71 فقره طرح برون دانشگاهی، دو شرکت دانش بنیان فعال و همچنین تاسیس مرکز رشد فناوری‌های نوین پیشرفته که در دستور بررسی در سازمان مرکزی قرار دارد از جمله فعالیت‌های موثر در بخش پژوهش این دانشگاه بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار